Documental emès per TV3 el dijous 28 de gener de 2010, en el programa "Sense Ficció" dirigit i presentat per en Joan Salvat.
De la mà del cronista Lluís Permanyer coneixerem les petjades del passat que encara sobreviuen a la Barcelona dels nostres dies.
Dossier de premsa del documental.
Un bon repàs històric explicat per un mestre , finament realitzat i molt ben documentat amb un seguit d'imatges i gràfics de gran qualitat suprema.
100% recomanat des d'aquí. No us el perdeu!
(Duració 52:22)
Entrevista a la realitzadora Eva Martínez Corcuera on explica com es va plantejar aquest documental.
Tot i que a mi em tira més lo Rovirenc , reivindico, com bé proposa en Permanyer, que a BCN tindria que existir un digne monument cèntric dedicat a en Cerdà... i també, de pas, animo a totes aquelles ànimes perdudes i entenimentades de la gran xarxa.... i de la ciutat, que s'animin i per-fí és faci una bona i merescuda entrada a la Wiki (o Viqui) dedicada al nostre cronista Lluís Permanyer.
11 comentaris:
gràcies, me'l vaig perdre i em sabria greu :)
PER FI¡¡¡¡¡¡ NO SIGUES TAN MANDROS.
JO TAMBE VAIG VEURE AMB PERMANYER,UN GRAN PROGRAMA.
JUGANT....
Miro tan poc la TV que no sabia ni que havien emès aquest documental. Demà, amb més temps, el veuré.
...de vegades a les teles, s'equivoquen i foten alguna.
cosa digna o que val la pena veure ....nomes cal tenir paciència i esperar!...això si!
...és com él que pèsca.
Saluts!
JoRDI,
Bon article i a esperar que pengis la referència del documental. Sembla que estigui molt bé pel que es comenta en el petit vídeo que has penjat.
ei Galderich, aqui el pots veure sencer:
http://www.tv3.cat/videos/2594859
no t'el perdis!
Moltes gràcies, no solc veure tot just la tele i després se m'escapen coses interessants com aquesta que avui ens ofereixes. Quant a Permanyer tens tota la raó. Feliç inici de setmana.
Petons!
Un documental mot interessant. Gràcies!
hem obert un nou blog dedicat als petits racons de catalunya
us deixo l'adreça`per si us pot interesar
http://raconetsdecatalunya.blogspot.com/
gracies
El plan cerdá llevado al extremo era demasiado parecido a un cuartel militar. La arquitectura de mediados del siglo XIX era tan anodina que las largas calles del eixample parecerian las calles del cementerio del Poblenou. La calle Welligton es la mas fiel al proyecto de Cerdá. Edificios de poca altura y anchura como ideó Cerdá, de planta baja mas 3 alturas, de estilo decimononico, sin bajos comerciales.
pues si Emilio deberia resultar muy frio el paisaje en esos tiempos y es normal la gente desconfiara del proyecto....no olvidemos que fue proyectado con la idea de tener la ciudad a tiro de cañon y para asi poder posicionar y mover con rapidez los cañones en cualquier esquina de ese nuevo eixample.
Saludos!
Publica un comentari a l'entrada