5 d’agost del 2010

Patrimoni històric

Així és com sap conservar el seu patrimoni històric un Ajuntament patètic.

***

23 comentaris:

Júlia ha dit...

Si no m'equivoco és a la Plaça del Pi, tan com m'agradava la plaça fins fa quatre dies, més o menys, ara fa plorar...

APU Barcelona ha dit...

Hola! Realmente penoso y en un lugar tan turistico!! Creo, que se cerró hace pocos años y la tienda tiene más de 100 años.
Un saludo

El veí de dalt ha dit...

Trista imatge...

David ha dit...

Ja és això... Cal convertir Barcelona en una ciutat de Fòrums i pandereta. No tenen cap mena de respecte per la història de la ciutat.

JoRDi JVR ha dit...

...doncs sí, és a la Plaça del Pi, el portal renaixentista de la casa de la Congregació de la Puríssima Sang, aquells que acompanyaven i donaven consol als condemnats a mort en el seu últim 'passeig' pels carrerons de la ciutat fins a la forca.
Un antic edifici construït el 1542 amb pedra pura de Montjuïc i actualment abandonat, esperant un nou ús i una nova restauració... que em fa por de pensar ...quasi prefereixo veure-ho així, tal com està, abans que ho reconverteixin en un altre Zara o quelcom de l'estil poc sensible al qual ens tenen acostumats.
L'edifici és ara propietat del bisbat de Barcelona, tot i així l'ajuntament podria -de moment- per lo menys netejar aquest històric portal i no donar aquesta poc respectuosa imatge.
Fins fa poc (2007), aquest immoble va allotjar L'estamperia d'art 'Artigues', era la tenda més antiga de la ciutat des de l'any 1789 ...trist.

Salut a tots!

Júlia ha dit...

Va ser una gran pena això de l'estamperia, de fet els van fer 'fora'. L'antiga botiga de llums, no tan antiga però força digna també va desaparèixer per una de 'Custo' que va fer el que va voler amb l'interior i exterior i que de vegades té la música a tota marxa. I la farmàcia on es reunia la tertúlia de Guimerà és una gelateria on tot està escrit en castellà i que també va fer una 'remodelació salvatge'. Per no parlar de les galeries Maldà que no sé com acabaran. O del carrer de Petritxol on s'han perdut també moltes botigues emblemàtiques.

I pensar que molts d'aquests establiments havien aguantat fins fa poc!!!!

Era una de les meves zones preferides de la ciutat i ara em fa angúnia. L'església del Pi, dedicada a concerts per a guiris -mira, això, encara ho suportaria- i al carrer del Pi també han fet un bunyol en una botiga de xocolates o una cosa així.

I no és l'únic indret de Barcelona on en els darrers anys hem assistit a barbaritats diverses. Al portal de l'Angel hi havia una botiga molt antiga de pintes i no n'han deixat ni el record, ara hi venen corbates de sèrie, però, al menys podien respectar una mica el local.

Sembla que no s'hi pot fer res, encara recordo el disgust que em van donar de joveneta quan Preciados es va carregar l'interior de Can Jorba.

Vaja, que només faig que patir, he, he. I des de fa anys. Però em pensava que amb la democràcia la cosa canviaria... quanta llana portem al clatell.

JoRDi JVR ha dit...

ostres Júlia... ràpida com un llampec.
Vist que fan el que volen i tots els nyaps existents... crec que tenim poques opcions i son molt penoses: acostumar-nos als bunyols que ens tenen acostumats a patir... o avergonyir-nos cada cop que passem per davant d'aquests històrics indrets un cop ja restaurats 'fashion-tment'.
... amb tot l'amargor que queda desprès... de pensar que ningú ha pogut fer res per conservar-lo dignament.
Ben segur q això en altres països no passa... s'estan carregant la Barcelona antiga.
Pròximament a les vostres pantalles: l'edifici de la Rotonda... i anirem sumant.

Ferran Porta ha dit...

Queda el consol d'esperar que l'odiós equip municipal serà expulsat de la Casa Gran, l'any que ve. I el desconsol, esclar, que haurem fet tard.

Óscar GarcÍa ha dit...

Bones companys,

Primer de tot donar-te la enhorabona pel blog. És una barreja de tota mena però amb algunes entrades molt interessants.

Jo us escric des de la vila d'Horta :) Aquí va passar els seus estius el baró de Maldà, m'imagino que sabreu que va escriure un dietari on reflexava el seu dia a dia al barri del Pi. Jo m'he llegit força sobre Horta i les seves experiències pel bosc de Collserola vers Horta. Si el baró de Maldà tornés al seu barri de tota la vida, malgrat ser un burgués de cap a peus, es posaria les mans al cap i potser moriria de l'ensurd.

Jo crec que el poder primer de tot ha tingut com a primer enemic la natura i en els darrers anys el seu segon enemic són les construccions antigues. S'ho carregaran tot el que poguin, sense cap tipus de mirament. I no hi podem fer-hi res de res, tal vegada no anar a votar.

Somio que un dia tinguem algun cinqué poder per a poder paralitzar totes aquestes obres i destrosses. Aquí a Horta estan cimentant el darrer tros de terra que quedava viu, sense comptar el bosc de Collserola. I malgrat els blocs de pisos gegantins semblin cosa del passat, ells tiren pel dret i estan construint un parell al barri de la clota i al solar de Can Cortada -masia d'origen romà-.

En resum, que tots els meus records de petit pels voltants de la riera d'Horta han quedat cimentats i esborrats per sempre. Celebrem els llocs vius que ens quedan a la vora i també que hi ha persones com vosaltres que s'estimen la seva terra i el caire popular.

Fins a que no ens adonem que el present està al nostre voltant, no a Can Pistraus "dígase la China o el Caribe".

Salut i sort de la bona.

Anònim ha dit...

La ciutat vella mereix un pla de 'tolerància zero' amb els graffiters i qui la fan servir de lavabo, un patrimoni que s'està degradant dia enrere dia.

Mercè Piqueras ha dit...

Havia comprat tantes postals, en aquella estamperia! Des que anava a l'escola i estudiava història de l'art. Anys més tard, per a la mainada. I de tant en tant, quan hi passava al davant --fins a pocs dies abans que pleguessin-- entrava a comprar-hi alguna postal per tenir quan vols enviar una nota a algú.

Dani ha dit...

Jordi, me n'alegro de compartir aquests sentiments amb tú. Algun dia s'hauran de prendre seriosament aquests temes... Perquè de vegades sembla increïble que els ciutadans ens movem més a les nostres hores lliures per salvar aquest passat que els que cobren per fer-ho...

Un dia hem de fer un partit dels defensors del patrimoni...

Anònim ha dit...

Des de Patrimoni.gencat et volem donar a conèixer el portal i els seus continguts: reportatges, rutes pel cap de setmana, Patrimoni.tv, agenda, notícies, fotos panoràmiques, gigafotos, blogs... El patrimoni català com mai l’has vist.

http://www.patrimoni.gencat.cat

Tenim també un club: el pat.club és la comunitat de persones i entitats que col·labora amb Patrimoni.gencat. Des del pat.club podràs participar a concursos i convertir-te en corresponsal del patrimoni. Apunta-t’hi!

http://www.patrimoni.gencat.cat/patclub

Gràcies,

The Damned ha dit...

Un fàstic. I no es pot fer res de manera administrativa. Es una vergonya.

Landahlauts ha dit...

Una lástima. Aquí sería aún peor porque seguro que también estaría pintada la fachada, no sólo la puerta.

Salutacions!

Tot Barcelona ha dit...

Caramba....APU...JULIA.. EL VEI DA DALT pero si es que está la familia en pleno ¡¡¡¡ salut...me hago socio ¡¡¡¡

gralla ha dit...

La porta de la cofradia de la puríssima sang a la plaça del Pi.Abans venien postals i ara ja veieu com està.

Chordi ha dit...

Esta foto ya es historia, el edificio está en plena restauración y han empezado por las fachadas mientras se están despachando a gusto con los interiores.Perdón he dicho ¿restauracion? quise decir transformismo , un hotel dicen que van a meter ahí,como veis aveces es mejor no meter mano

Carmen ha dit...

¿Què hi tinc jo a veure, digueu-me homes,
amb les espases i les batalles?
L'única estrella que prenc per guia
és la del gaudi i de la música.
Feliç any 2012!!

APU Barcelona ha dit...

Hola.
Hemos recibido tu comentario en nuestros blogs.

Para enviarte la información de la quedada bloguera “cazadores de Hermes por Barcelona” de este domingo día 25, necesitamos que te pongas en contacto con nosotr@s vía e-mail, lo antes posible.
Un saludo.

APU – veodigital@yahoo.es
Neus – neusprats@msn.com

Eastriver ha dit...

Tens raó...

Espero que no et sàpiga greu que et citi en el meu bloc. Sempre he pensat que era veritat allò que diuen en castellà de que es de bien nacido ser agradecido. M'agrada molt el teu bloc, hi aprenc coses, així que el meu agraiment.

Júlia ha dit...

Ara ens arreglat l'edifici però hi han posat una botiga horrible de bosses xarones. Uf.

Narcs ha dit...

Catalans/Valencians/Illencs! us necessitem en aquest simulador Politico-Militar i Econòmic Gratuït!
Ajuda a la nostra comunitat de Catalans a aconseguir la independència en aquest brillant simulador!
Enllaç al joc:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal