2 de febrer del 2009

Estudis Balcázar i Esplugues City (2ª Part)

Article anterior.
Alfonso Balcázar, un dels germans propietaris dels Estudis, va ser director de gran part de les pel·lícules produïdes per Balcázar Producciones Cinematográficas, al costat del seu germà Jaime Jesús.

Alfonso Balcázar


Com es va dir en la primera part, l'any 1964, es compren uns pavellons industrials, els reformen i construïxen un edifici nou per a incorporar les oficines, camerins, menjador i altres sales necessàries per a la nova activitat.

En aquest edifici es creen uns estudis de doblatge que romanen actius fins a 1977.
En la pel·lícula "El rublo de dos caras" del 1968, surten escenes de la façana dels estudis i de part de les seves dependències. En aquesta pel·lícula apareixen imatges rodades en el Cementiri d'aquesta població, contigu al Poblat de l'Oest.

Les naus dels antics estudis es van demolir l'any 1996.En el primer Poblat de l'Oest, abans que es destruís per a la construcció de l'autopista, es va rodar la primera pel·lícula titulada "Pistolero de Arizona", dirigida per Alfonso Balcázar, de la qual posem unes escenes del rodatge, recollides pel NoDo del 1964.


En aquestes imatges aèries del 1966, es poden observar els terrenys on es va construir un dels dos Poblats de l'Oest, molt prop de la carretera que unia Barcelona amb Madrid. Aquest Poblat sel coneixia com Esplugues City i va estar dempeus des de l’any 1964 fins al 1967.El segon Poblat es va desplaçar molt prop del primer i va subsistir de 1967 a 1972, fins que es van destruir per la falta d'utilització.Autor: Angel, del blog Historias cinematográficas.
Col·laboradors: José Manuel i Ricardo, del blog Historias matritenses.
Fonts: Institut Cartográfic de Catalunya i el llibre "Más allá de Esplugas City".


Una vez mas, gracias! Angel, Ricardo y José Manuel.
3 comentaris:

Galderich ha dit...

Mireu-vos aquest link sobre una exposició sobre el tema:
http://tapmuseus.blogspot.com/2008/09/inagurem-lexposici-juan-alberto.html

Lourdes ha dit...

Us he enllaçat al meu bloc. Espero que no us faci res.
Lourdes

Anònim ha dit...

Hola Jordi

El 3cat24, pàgina web de notícies de TV3 i Catalunya Ràdio, vol mostrar el que es fa a la Blogosfera catalana i diàriament destaquem un blog amb contingut interessant. Avui dijous 26 de febrer li ha tocat al teu. Ho pots veure aquí:
http://www.3cat24.cat/blogs

I aquí un llistat de tot el que hem recomanat des que vam començar el 9 d'octubre del 2008.
http://www.3cat24.cat/noticia/326283

Si tens cap problema o vols que no el destaquem, només ens ho has de dir.

I si ens pots recomanar un altre blog en català que consideris bo, ho farem en nom teu.
El teu ens el va recomanar en Xavier Caballé.

Salutacions

pd: ens pots respondre a elmeu3cat24@tv3.cat