29 de novembre del 2008

Tenda aturada en el temps

Gran de Gràcia 264
Una botiga de barri, en aquest cas d'esports, on podies trobar des-de una canya de pescar, uns guants, una pilota ó un collaret pel gos.

Recordo els seus últims anys de vida, era una tenda d'aquelles que quan obries la porta, feies sonar una campaneta i un gosset petit i amb bastant mala llet, tot espitòs, et sortia bordant...als pocs segons apareixia la vella mestressa des de la fosca rere-tenda i la atenció al public era excel·lent.



És una d'aquelles tendes que poc a poc han anat desapareixent de la nostre vista ...però en aquest cas, ha quedat congelada en el temps, deixant-nos els aparadors tal qual estaven l'ultim dia en que les seves portes van obrir al públic...en aquells primers temps de l'euro (cap al 2000).



Qualsevol dia d'aquests veuré com algun operari sense escrúpols buidarà els seus vells aparadors i segurament després, un altre establiment sense cap personalitat ocuparà el seu privilegiat espai,
...si us plau, deixeu-la així!

8 comentaris:

Anònim ha dit...

LA BUSCARE,QUINA MAREVELLA,PARAULA D'HONOR. TINC LA SENSAÇIO QUE DE MICA EN MICA,ALGU POTSER EN UN DESPATX IMPORTAN,VOL MATAR BSRCELONA,"CON AYUDA DE OTROS" COM DIUEN ELS JUTGES. JUGANT AMB BCN......

Júlia ha dit...

És la de la Ronda de Sant Pau? La recordo molt bé, era molt antiga i va aguantar molt de temps, una llàstima, la veritat. Estic tremolant per la reconversió de Can Bagués, de moment la desaparició de la bàscula ja em va produir un gran ensurt.,

Júlia ha dit...

Perdona, he vist que després posaves que era a Gran de Gràcia, és que a la Ronda n'hi havia una del mateix estil, al final no quedarà res antic.

Anònim ha dit...

Hola Jordi. Es muy curioso, durante mucho tiempo vi la persiana bajada sin darme cuenta que la tienda hacia años que estaba congelada en el tiempo... (siempre paso de noche) pero a fuerza de pasar una y otra vez vi que aquel escaparate iba cogiendo polvo y mas polvo.... Tiene algo tétrico.
Hace muchos dias recibí tu e-mail con el archivo sobre el cementerio de Gracia, un puntazo, por fin resuelvo la duda, y los links de los 3 videos de Gelabert.

Te recomiendo un libro, yo aun no lo lei pero me tiene muy curioso, en teoria hay un ejemplar en la biblioteca de Lesseps, pero allí no está ni nada saben de el, robado o perdido, da igual porque lo tienen en otras bibliotecas. Es de Elvida Farreras y se titula "El Putxet memòries d'un paradís perdut". La escritora fue vecina desde principios de siglo del barrio, su familia tenia una tipica torre, y creo que explica como era la vida en aquel Putxet anterior a la Ronda de General Mitre semi rural, bucolico, silvestre... La señora ya está muerta, pero tiene un articulo en La Vanguardia y otro en El Pais de los años 90 muy interesantes, habla del barrio y explica anecdotas muy interesantes. Como la de su vecino, Bertran y Musitu, supongo que el mismo Musitu que tenia un palau en el cruce de Diagonal y Paseo de Gracia donde ahora está el Deutche Bank. En el articulo de La Vanguardia habla de André Malraux, el cual conoció durante la Guerra Civil, cuando el frances vino a Barcelona a gravar la pelicula Sierra de Teruel, (en frances tiene otro nombre) con muchas localizaciones en Barcelona. Otra pelicula que seria interesante de ver, y seguro, que imposible de encontrar.

Anònim ha dit...

La Vanguardia, 5 de agosto de 1995. pagina 15 Max Aub y Barcelona, de Elvira Farreras.

JoRDi JVR ha dit...

Oliva, espero la hagis trobat...ja em diràs.

Júlia, A mi també em va donar molta pena la desaparició de l'entranyable bàscula de Can Bagués... poc a poc es van carregant tot lo antic per col·locar-nos dissenys moderns i freds que ja arriben a cansar de veure.

Emilio, Me alegro te haya servido el documento del cementerio de Gràcia. Veo que conoces la tienda y pasas por la biblioteca de Lesseps, yo también, a ver si aún seremos vecinos haha.
Muy bueno el articulo de la sra. Elvira...estaré "al tanto" del libro.
En cuanto la peli Sierra de Teruel decirte que hace poco se podia visualizar completa on-line aqui:
http://www.guerracivil1936.com/web/index.php?option=com_hotproperty&task=view&id=27&Itemid=79
pero ya no funciona, esperemos la vuelvan a reponer.
No dudes en bajarte el libro de Carreras Candi que acabo de colocar en el blog...te gustará!

Anònim ha dit...

trabajo cerca, jordi, y cuando voy al metro paso delante da la tienda. El edificio es muy interesante, tiene un estilo muy caracteristico. Creo que tengo reconocidos otros edificios del mismo arquitecto en la calle girona y otros 2 en valencia, ademas de una casita muy cerca de lesseps.

Anònim ha dit...

la pelicula "Sierra de Teruel" de Malraux la he visto en una web de anarquistas y no sale nada de Barcelona. La rodada en BCN debe ser otra que se llama "L'espoir". El libro del putxet lo conseguí de una biblioteca de sarrià. Está genial-