11 de maig del 2008

PATATES BRAVES

Fa poc vaig anar a un bar de tapes "típiques" a Barna, "la Cala del Vermut" (c/Copons nº2). Un bar desconegut per a mi i del qual vaig llegir bones referències buscant bars de tapes de sempre a internet. Tot el que vaig llegir a la xarxa, recomanant el local, no era cert.
En un dels comentaris trobats aconsellava les seves patates braves així:
"Recomiendo las bravas, ya que su salsa es autentica, de la que pica
y no las guarrerias que te ponen en todos los bares. También mola
bastante que con la caña te pongan una tapita gratis, cosa que no se
estila nada en Barcelona y que se debería de poner de moda."

Doncs bé, mentira!!...eren de nou les CONGELADES, industrials, farinoses i insípides patates braves que cada cop estic mes fart de sofrir en molts bars a la ciutat. La salsa que les cobria era un industrial "ketchup salsa brava", acompanyat per un pegot de salsa blanca indefinible...quina decepció!
Ni salsa autentica, ni picava... i si! per mi eren una guarrería.
En quant al comentari: "se agradece que con la caña te pongan
una tapita gratis"
...doncs nosaltres encara estem esperant la tapita!
També deien "especialidad en anchoas y encurtidos": les anxoves eren bones però excessivament cares: 9,90€ per 5 filets! en oli i sense la típica salseta avinagrada de pebrot vermell.
Després de pagar, em vaig donar gràcies de no haver demanat cap "encurtido"
Resultat: 22,90€, per 2 Coca-coles, 2 Vermuts de la casa, unes anxoves i unes patates braves.

Cada vegada costa mes trobar un bar a BCN que es molestin en "currar-se" unes bones braves, en pelar-les, tallar-les i fregir-les com déu mana, unes dignes patates braves del dia, plat estrella del tapeig de sempre, i que com a mínim estiguin acompanyades per una salsa artesanal que les honri.

No vaig tenir força per fer fotos a les indignes braves que ens van servir a "la Cala del Vermut", però com a amant del vermutet de tota la vida i en homenatge als pocs bons bars de tapes que es poden trobar per Barna ,que no estan venuts a la "guirilandia", us poso unes imatges d'algunes de les dignes patates braves que encara es poden gaudir a la ciutat...totes les que vagi descobrint, que valguin la pena, us les aniré informant.

De moment, recomano aquests tres bars on es poden trobar unes ben elaborades braves que valen la pena ser tastades, apart de les famoses del Bar Tomás:

· Jon Mai (Plaça del Surtidor 15): Boníssimes i cruixents patates del dia, cobertes centralment d'all i oli-maionesa de turmix fet casolà i envoltades per una natural salsa de tomàquet, suaument picant.


· Bar Borrell (Paral.lel 84): BONES braves fetes al moment, cruixents i ben cuinades, acompanyades d'una salsa apart de tomàquet natural poc picant i all i oli-maionesa suau de turmix casolà, a afegir al vostre gust.


· Cerveseria Lesseps (Torrent de l'Olla 226): Bones, fresques i cruixents patates caseres, cobertes amb una salsa rosa un poc picant, mescla de maionesa i tomàquet.


Recordeu, en cas de que les patates no siguin braves, també es poden acompanyar per un bon all i oli casolà com aquest de la foto, fet a casa per la Nuri a mà de morter. Pur all i oli groc 100%...impossible de trobar en qualsevol bar. Si trobés algun lloc que es dignessin a servir unes patates així, les pagaria ben agust sense queixar-me de cap preu abusiu, eh que m'entens?.


El meu refrany d'avui es:
"Si no fan unes bones braves, descomfia de les altres tapes".

Salut i força a tots i mort a les braves congelades!

4 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

Braves recomanacions!

Oscar Ramírez ha dit...

Hola.
He entrat al teu blog i m’ha semblat molt interessant. M’he permès linkar-te al meu blog perquè hi entraré sovint. Ens parlem.

Anònim ha dit...

Prova les del Revoluciona't, al carrer Ramon y Cajal amb plaça Revolució, a Gràcia. Són amb pell i una salsa amb all molt suau... boníssimes!

Anònim ha dit...

He seguit les teves recomanacions per les braves de la cava del vermut, gracies!!! et linko al blog vermut barcelona.
SALUT i gracies.