8 de març del 2008

Bar Borrell

Fotografia del Paral.lel a l'any 1905

En el Paral.lel actual encara es pot trobar un bar supervivent dels temps d'esplendor de l'avinguda, de quan allà es centrava tot el moviment teatral, de Cabaret Varieté de la Barcelona de principis de segle.



El Bar Borrell situat a Paral.lel 84, just davant el Molino, es l'únic bar que avui en dia encara es manté dempeus i conserva l'antiga essència d'aquella gran època del Broadway Barceloní.



Conservat gràcies als seus propietaris que han sabut mantenir la seva antiga decoració i la major part del local tal com era abans.


El portal modernista de ferro i vidre us donarà entrada a un local molt allunyat dels dissenys moderns, pre-fabricats i impersonals, que estem acostumats a veure i patir en la ciutat de l'actualitat.


Un cop dintre d'aquest museu vivent, veureu la curta barra de fusta amb els seus tamborets clàssics, un alt sostre amb parets blanques llises, miralls gravats amb publicitats de licors antics i destacant, l'emblemàtic cap de toro que, sense nom i dissecat (no deixa de ser el "puto amo" que ha viscut milers d'històries en aquest bar, des de qui sap quan), us guiarà el pas cap a l'acollidor saló amb columnes i taules de marbre i ferro, perfectes per unes partides de dòmino.


Aquest brau ha vist desfilar multitud de personatges i artistes.
Des de Dalí o Picasso fins a "la maña", que per mi és la ultima reina del Paral.lel i a la qual podeu trobar actualment, mes d'una vegada, gaudint l'ambient del mític local... Un respecte!


Os recomano una visita a aquest bar, que fou inaugurat com a restaurant durant la Setmana Tràgica de 1909, demaneu unes braves i una cervesa negra de barril o una Moritz.

Les braves i "boquerons" del Bar Borrell.

Difruteu d'aquest petit viatge en el temps...mes de cent anys us contemplen!

Fotografia de l'any 1941 exposada a l'interior del bar.

2 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Doncs a mi, del Borrell, només em sobra el cap de toro. Em dóna un mal rotllo...

Treballo al costat i hi passo cada dia per davant... però, l'euro és l'euro i no és pas dels bars més econòmics de la zona.

Felicitats pel blog i les magnífiques fotografies.

Per cert, coneixes Tradiblog ? És un agregador de blogs sobre cultura popular. Em sembla que el teu blog hi escau d'allò més: fes-hi una ullada!

Salutacions cordials des de Vallromanes

Víctor Pàmies
[Raons que rimen]

Júlia ha dit...

El Bar Borrell és un supervivent emblemàtic. Vaig parlar del cap de brau després de llegir un article al diari sobre el tema al meu blog:

http://lapanxadelbou.blogspot.com/2007/09/un-cap-de-brau-la-panxa-del-bou.html

El cap hi és perquè hi va haver una penya taurina molt important.

Vaig ambientar una meva novel·la a un bar calcat del Borrell però em vaig permetre canviar-lo de vorera, la ficció és la ficció.

Felicitats pel blog, et manllevo alguna imatge i ara mateix t'enllaço al de la tertúlia històrica.