15 de novembre del 2008

Xavier Miserachs Ribalta

Xavier Miserachs (Barcelona 1937-1998) va retratar Barcelona, Catalunya i el món, immortalitzant certs moments quotidians que per la seva espontaneïtat resulten irrepetibles.



Aquest es un petit recull de les fotos mes famoses que en Xavier Miserachs, un dels fotògrafs més importants de la generació de la postguerra, va realitzar a Barcelona en els anys 60's. Amb la seva mirada intel·ligent i subtil va captar els contrastos d'una època i una societat que evolucionava ràpidament. Unes fotos que son tot una icona dels nostres temps...passats.

Carrer Escudellers 1962


Plaça Reial 1962


El piropo. Via Laietana 1962


Festes de Gràcia 1962


Emigrants prop d'Estació de França 1962


El Born 1962


Les Rambles. Cine Latino 1962


Passeig de Gràcia 1962


Urbano 1958


Tramvia 36, 1965


Sereno davant el restaurant Los Caracoles (c.Escudellers) 1962


Diagonal-Balmes 1962


Biscuter a l'autovia de Castelldefels 1962


Carrer Pelai 1962

5 comentaris:

Anònim ha dit...

RECORDO UNA FTG. DEL MARBRE DE UNA ESCALA,AMB LAS SENYALS DELS TALONS FORADANT LA PEDRA. ERA UN HOMENATJA A LAS " SANYORES DEL XINO". ERA DE MISERACHS OI?.JUGANT......

El veí de dalt ha dit...

Les has tret de "Barcelona Blanc i Negre", oi? Un llibre de culte.

Anònim ha dit...

que buenas las fotos! Me encanta la del piropo

Anònim ha dit...

Un catalán que escribe en catalán se quita de un plumazo a 37 millones de posibles lectores,...porque también sabes español, no?

JoRDi JVR ha dit...

Jugant... les senyals de talons encara son visibles en un portal al capdavall de les rambles ...al Pla de les comèdies prop del monument a Pitarra. Aquests forats els feien les "dames del xino" amb el seu repicar de talons anaven desgastant el marbre del terra mentre esperaven els clients nit darrera nit...potser per fer passar el fred.
Desconec si en Miserachs va fer alguna foto d'aquestes petjades.
Et deixo un link on hi ha mes info de les petjades:
http://es.youtube.com/watch?v=OniTuqNyRBg

Veí: si son del "Barcelona Blanc i Negre"

Mer: Saludos!

Anònim:
Un usuario de Internet que piensa como tu se pierde un montón de conocimientos humanos por descubrir en este multicultural planeta en el cual nos ha tocado vivir...por suerte no todo el mundo opina igual que tu.